Як і де зустріти Новий рік

Безумовний лідер відвідувань у всіх українців - новорічний Київ, багато хто хоче помилуватися головною ялинкою країни, відправитися на різноманітні екскурсії, побачити визначні пам'ятки столиці. Триденний тур з розміщенням у готелі столичного передмістя стартує від 2,5 тис. грн з людини з урахуванням проживання, харчування та Новорічного банкету. Правда, в цю ціну організатори, як правило, включають лише одну оглядову екскурсію по Києву. Решта історичні місця доведеться відвідувати за додаткову плату або самостійно.

У середньому звичайна групова екскурсія по Києву коштує від 50 грн з особи (групи від 15 осіб), однак туристи можуть замовити ексклюзивні подорожі по столиці.
«Для великих компаній і корпоративних туристів можна організувати індивідуальну програму відвідування пам'яток, - розповідає співвласник компанії Open Kiev Євгенія Степанова. - Оренда двоповерхового автобуса в такому випадку обійдеться близько 1,5 тис. грн за годину.
А от сімейні пари з дітьми зможуть «звільнити» для себе пару годин часу, відправивши своє чадо в дитячий тур по Києву. За 200 грн дитини покатають найцікавішими місцями міста, відвезуть в гості до Діда Морозу і нагодують смакотою».

Окрім столиці, в туркомпаніях традиційно пропонують на вибір ще кілька популярних серед туристів міст Україні. Це Львів, Ужгород, Кам'янець-Подільський, Івано-Франківськ та Мукачево.
«Середня вартість триденних новорічних турів в ці міста стартує від 1,2 тис. грн залежно від обраного готелю, - стверджують представники туркомпанії" САМ "- Зазвичай у вартості враховується проживання зі сніданками, транспортне та екскурсійне обслуговування. Все залежить від розміщення і комплексу послуг, які туристи включать у свій пакет ».
Наприклад, за поїздку в Кам'янець-Подільський доведеться викласти близько 1,6 тис. грн, включаючи проживання, харчування і розважальну програму.
В Івано-Франківськ (з відвідуванням Яремчі та Коломиї) - 1,3 тис. грн.
А ось відвідування столиці Західної Україні Львова обійдеться мандрівникам у 2,6 тис. грн з особи.