Цирк Cirque du Soleil у Києві

З 26 листопада по 4 грудня в Києві вперше за свою багаторічну історію виступить знаменитий на весь світ канадський Cirque du Soleil (Цирк сонця).

У київському Палаці Спорту цирк Cirque du Soleil покаже класичну постановку Saltimbanco, яка була створена ще в 1992 році і вважається візитною карткою канадської трупи. Створене спочатку як спектакль для показу під власним Большмі Куполом, пізніше в 2007 році Saltimbanco було перероблено у формат арена-шоу і з тих пір об'їздило понад 200 міст світу.

У Cirque du Soleil - більше п'яти тисяч чоловік, що працюють в різних трупах, що дозволяє виступати одночасно в декількох містах. У шоу Saltimbanco задіяні 51 артист із 20 країн світу, серед них - троє українців: Дмитро Швидкой, Валерія Чижевська та Вікторія Жердяева. Всі троє виконують номер під назвою Адажіо, що відкриває шоу Saltimbanco.

Автор слів і музики для шоу Saltimbanco - композитор Рене Дюпере. Слова Дюпере написав на вигаданому мовою, спеціально створеному для шоу на основі декількох мов - у тому числі арабського, шведського та німецького.

Цирк за традицією, не використовуючи тварин ні в одного з номерів, порадує глядачів безліч акробатичних трюків, яскравих костюмів і живої музики, і розповість про життя в мегаполісі. Постановка розрахована як на дорослу аудиторію, так і на дітей.