Новорічна ЕКО-ялинка на Майдані

Прислухавшись до порад українських екологів Міськрада, планує встановити на Новий рік на Майдані Незалежності штучну ялинку висотою 40 метрів.

"Еко-ялинка з'явиться на Майдані 17 грудня!" - заявив заступник голови КМДА Олександра Пузанова.

"Виготовлення ялинки для головної столичної площі замовили в Тернополі. Вона буде важити 50 тонн. Прикраси теж будуть нові, правда, поки точно не ясно, які. Однозначно на ній висітимуть дракончики - символи 2012", - сказали в Головному управлінні культури КМДА.

"Фахівці з Україною спільно з французькими та італійськими вже розробили кардинально нові модні варіанти освітлення. Ілюмінацію розмісити на стяжках і стовпах над дорогою не тільки на Хрещатику, а й на бульварі Лесі Українки, бульварі Тараса Шевченка, вулиці Богдана Хмельницького, проспекті Бажана, вулиці Володимирській, площі Льва Толстого та Європейської площі."- Розповів начальник Київміськсвітла Андрій Швець.

Торік висота головної ялинки країни склала 35 м. Для її прикраси виготовили 160 нових іграшок; іграшки розміром 1 м і 1,5 м зроблені з пожежобезпечного матеріалу. Для ялинки також були виготовлені нові гірлянди, що складаються з 1тисячі 600 ліхтариків п'яти кольорів. Під час запалювання ялинки було також включено новорічне освітлення в центрі столиці. Для цього було закуплено 10 тисяч світлодіодних гірлянд протяжністю 150 км.

"В цьому році відкриттям столичної ялинки та організацією новорічного концерту займатиметься Микола Баграєв, організатор Таврійських ігор. Так що виступ зірок гарантовано!"- Також повідомили в управлінні.

Фінансування святкування Нового року в Києві буде, як і в минулому році, здійснюватиметься за рахунок спонсорської підтримки.